klak website aldert walrecht klak website
contact info
1970 - 1980   1981 - 1990   1991 - 2000   2001 - nu  
diversen
  1981-1990

Klak ontwikkelde zich in deze periode van non-profit videogroep naar een professionele videoproductie studio. Waar eerst veel producties werden gerealiseerd voor kunstenaars en non-profit instellingen werden later steeds meer bedrijfsvideo’s geproduceerd. Vooral voor een grote bouwonderneming werden video’s ontwikkeld waarin maquettes werden gebruikt om toekomstige bewoners een beeld te geven van hun woonruimte.

In het begin van de jaren tachtig werd er nauw samengewerkt met kunstinstellingen als SKVE, van Abbemuseum en de Fabriek. Vanuit Klak kwam ook de videokunstgroep Cycloop voort. Deze stichting vertoonde 1 x per maand videokunst-producties in kunstenaarscentrum de Fabriek.

Jan Fabel en Fer Senders waren de compagnons van Klak in de beginperiode. Fabel is al snel als zelfstandig producer naar Hilversum vertrokken waarna Senders en Walrecht Klak verder hebben uitgebouwd. In deze tijd is ook gestart met het realiseren van educatie trainingsprogramma’s vooral voor de stichting werken met Goldstein. Deze reeks van video’s voor sociale vaardigheden kent tot op de dag van vandaag een groot succes.

 
 
home info fotografie video internet diversen contact
 
fotografie KLAK | Sint Lambertusstraat 28 5615 PH Eindhoven | Tel: 0629033276 | Email: info@klak.nl logo fotografie
internete video google